Útbúgving

ÚTBÚGVING 

Sálarfrøðingur er við lóg eitt vart heiti, sum fólk við góðkendari útbúgving av Dansk Psykolognævn hava rætt at kalla seg. Kandidatútbúgvingarnar í sálarfrøði frá Københavns Universitet, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet, nevndar cand.psych, eru í løtuni einastu útbúgvingar, sum geva beinleiðis rætt til hetta heitið. Niðurløgdu útbúgvingarnar cand.pæd.psych og mag.art í sálarfrøði eru javnmettar við cand.psych og geva sostatt eisini rætt til at kalla seg sálarfrøðing. 

Fólk við líknandi sálarfrøðiligum útbúgvingum frá øðrum fróðskaparsetrum kunnu søkja Dansk Psykolognævn um at fáa útbúgvingina javnmetta við donsku cand.psych útbúgvingarnar og harvið fáa rættin til heitið sum sálarfrøðingur. 

Cand.psych útbúgvingarnar eru allar bygdar við eini trý ára bachelorútbúgving og eini tvey ára kandidatiútbúgving, svarandi til 300 ects. Ymiskt er hvørjum fakulteti sálarfrøðiligu instituttini eru staðsett. Í Keypmannahavn er tað undir samfelagsvísindaliga fakultetinum, í Aarhuus er tað undir handils- og samfelagsvísindaliga fakultetinum, í Aalborg er tað undir hugvísindaliga fakultetinum og í Syddansk er tað undir heilsuvísindaliga fakultetinum. 

Les meiri um sálarfrøðiligar tænastur í Føroyum her.

Møguligt er at lesa um ymisku útbúgvingarnar á heimasíðunum hjá sálarligu instituttunum, sí leinkjur niðanfyri. 

Københavns Universitet

Aarhuus Universitet

Aalborg Universitet

Syddansk Universitet